Coaching en therapie

We lopen allemaal wel eens tegen een probleem aan waarmee we moeite hebben om mee om te gaan. Dat is gelukkig heel gewoon. Maar het kan zijn dat dat een probleem een dermate impact op je heeft, dat je graag hulp wilt hebben, zodat je er (beter) mee om kunt gaan.
Ook kan het zijn dat je steeds tegen dezelfde problematiek(en) of belastende patronen aanloopt. Dan kan de behoefte ontstaan aan hulp of een steun in de rug.

De coaching en therapie zoals ik die aanbied, is zo’n steun in de rug. Hierdoor mag je gaan ervaren en ontdekken wat het is, dat in jouw actief is, waardoor je ervaart wat je ervaart. Het zijn vaak jouw (onbewuste) innerlijke overtuigingen die jou saboteren.  Tijdens de begeleiding leer je jezelf kennen en je ontdekt nieuwe mogelijkheden.

Kenmerkend voor mijn manier van begeleiden is, dat die kortdurend en krachtig is. Waardoor een traject meestal rond de vijf sessies bevat.

Na de kennismaking wordt gestart met de Rand-Kern methodiek. Dit is een gesprekstechniek waar ik veel aandacht aan besteed. Hierdoor worden niet alleen overtuigingen, maar ook verdrongen en verzwegen onderliggende problematieken blootgelegd.

Vervolgens maak ik gebruik van de volgende technieken:

  • Communicatietechnieken;
  • NLP;
  • Hypno;
  • Regressie;
  • Systeem- en familieopstellingen;
  • Delenwerk.

De kracht van het traject wordt medebepaald door de toepassing van een combinatie van de bovengenoemde technieken.

“Je hebt niet de macht om de realiteit te veranderen.
Je hebt wel de macht om er anders naar te kijken”.

(een citaat van Elmer Hendrix uit zijn boek “Tao en de kunst van familieopstellingen”)